Lachen is goed voor de gezondheid.

Een mooie lach is goed voor de eerste indruk, wij zorgen voor gezonde en mooie tanden zodat allebei mogelijk is. 

Welke mogelijkheden zijn er om de uw tanden en kiezen mooier te maken?

  1. Gezond tandvlees
  2. Bleken
  3. Aligners
  4. Facings
  5. Kronen

1. Gezond tandvlees is het fundament voor de tanden en kiezen. Een uitleg over het tandvlees is een apart hoofdstuk op de website. Ook zijn er mogelijkheden een betere esthetiek met behulp van chirurgie te verkrijgen. Symmetrie van het tandvlees is ook belangrijk om het esthetische resultaat duidelijk te verbeteren.

Voorbeeld: bij 2 tanden is het tandvlees verwijderd

Na 2 maanden zijn alle 6 tanden voorzien van facings, het spleetje is ook gecorrigeerd.

2. Bleken kan ervoor zorgen dat tanden en kiezen duidelijk lichter en witter eruit gaan zien. Het is belangrijk dat een juiste methode gekozen wordt. In de praktijk wordt het systeem van Philips ZOOM gebruikt. Een zeer zekere en veilige methode.

Link: https://www.philips.nl/c-m-pe/zoom-tandenbleekproducten

Voorbeeld bleken:

voor het bleken

Na het bleken

3. Aligners zijn doorzichtige plaatjes die tanden en kiezen recht kunnen zetten. Er zijn meerdere fabrikanten tegenwoordig en in de praktijk wordt het systeem K-Line gebruikt.

Link: https://kline-europe.com/en/home

Voorbeeld van een behandeling met aligners

Bij begin van de behandeling

Na 10 maanden behandeling

4. Facings zijn schildjes uit porselein die de tanden en eventueel ook de kiezen aan de voorkant, zijkant en bovenkant bedekken. Daardoor is het mogelijk de tanden in een andere, mooiere positie te brengen. Ook kan de kleur en de dimensie van de tanden worden veranderd. Meestal is het noodzakelijk van tevoren een zogenaamde SET UP te maken. Er worden afdrukken in de praktijk en gipsmodellen in het tandtechnisch laboratorium gemaakt. Daar kan dan een proefopstelling van de geplande behandeling worden nagebootst. Bij een akkoord kan dan de behandeling beginnen.

Voorbeeld van facings:

Voor de behandeling

Na de behandeling

5.  Kronen en bruggen zijn ook in staat om mooie voortanden te maken. Als tanden niet meer geschikt zijn om met facings te repareren dan gaat het meestal nog met kronen of met een brug.

Voorbeeld:

Voor de kronen in de bovenkaak en de brug in de onderkaak

Na de behandeling